«Destinasjon Til Elise» er lokalisert på Utskarpen Gård i Utskarpen.
Vår lyst til å besøke dette stedet begynte i mai da vi leste en veldig inspirerende artikkel i «Mat fra Norge» om Elise Bratteng Rønning og Marius Martinsen. De er begge er kokker i topp klasse med bakgrunn fra kokkelandslaget, har lang erfaring fra restaurantlivet i Oslo og vært medvirkende til OL-gull og Michelin-stjerne.
Marius har ansvar for maten. Konseptet «Fra beite til bord» handler om ekte matopplevelser som innebærer de beste råvarene, hvordan de skapes, hvor vi kan finne dem og hvordan de tilberedes. Fra beite til bord handler derfor ikke bare om dyra som beiter, men om mat fra skogen, havet, jorda og gården. «Fra beite til bord» innebærer at råvarene skal ha kortest mulig vei fra sitt naturlige opphav og frem til maten på bordet.
Vi kan forsikre om at vi ikke ble skuffet. Tvert i mot ble våre forventninger mer enn møtt! Oppholdet var helt fantastisk fra det trivelige rommet med åklær og puter laget av Bestemor Bratteng, fenomenale senger til den store matopplevelsen. Måtte de lykkes godt og lenge!
Hit vil vi hver sommer når vi er på hytta i Herøy….Utskarpen er ikke langt unna!