Kobbelv Vertshus – mer enn et stoppested ved E6

Kobbelv Vertshus er et vertshus med hotellstandard. Vertshuset har 26 rom i rolige omgivelser og en kafé med lokale matretter.

Tips fra venner underveis:

«Om du er på tur på E6 et stykke nord for Fauske og trenger en hyggelig plass for overnatting, kan dette stedet anbefales. Tett på veien, og det ser ikke så spennende ut fra veien, men på framsiden er det nydelig utsikt og flotte utearealer. Be om rom med utsikt mot fjorden. Vi fikk meget bra mat. Vi valgte elgkarbonader som var velsmakende og kom med raust tilbehør.

En liten tursti på framsiden med opplysningsplakater forteller flere historier. En er om den påbegynte Nord-Norge-banen som det ble jobbet med under krigen. Rett under vertshuset er starten på en av tunnelene. I tillegg kan man lære en del om vannkraftanleggene i området. Vertshuset ble opprinnelig bygget servicebygg i anleggstiden som strakk seg fram til 1987.»

Fint å nyte måltider utendørs.

Kobbelv Vertshus ligger lett tilgjengelig langs E6, men likevel idyllisk og tilbaketrukket. Fra terrassen har man nydelig utsikt mot Leirfjorden og “Baggfossen”.

I skjæringspunktet mellom Salten, Ofoten og Lofoten ligger Hamsuns Rike slik det er kjent fra Knut Hamsuns romaner. Hans fantasi skapte et eventyrland som folk fra hele verden drømmer seg bort i, og som Kobbelv Vertshus ligger midt i. Hav møter fjell rundt oss, og vi har tilrettelagt for mange ulike turer og aktiviteter i området.

Les mer på hjemmesiden til vertshuset.