Fjellkysten Gjestehus

Fjellkysten Gjestehus på Tennevoll i Lavangen ble en flott opplevelse. Bygget er spesielt… …arkitekten har hatt både vikingenes langhus og samenes tradisjon i tankene da han tegnet dette stedet. Huset er halvvegs nedgravd som en gamme og på taket er det torv.

Rommet vårt hadde storslagen utsikt og et lite kjøkken slik at man kan stelle seg selv. Nydelig frokost serveres i «Naustet» og vi fikk en lang, hyggelig prat med eier og driver Tor Lyngmo. Fjellkysten Gjestehus ligger ved en av «Innfjordene» (til Lavangen, Gratangen, Salangen) der innbyggerne betalte skatt bl.a. til Tore Hund på Bjarkøy, en av de viktigste høvdingene i Hålogaland.
Salangen er en gammel samisk bygd. Og dette var ikke samer som drev med reindrift, men kystsamer som drev med hav og fiske. Området har også røtter tilbake til vikingtiden, men den samiske historien går trolig lengre tilbake. «Det var kystsamene som bygde vikingenes skip» forklarer en forsker.
Bare å notere seg at her er det interessant historie å lære mer om, så det blir å ta frem «Snorres kongesagaer» og andre relevante kilder når vi en gang er hjemme i Oslo igjen.

Tor Lyngmo er opptatt av kulturen knyttet til området og naturligvis hva naturen har å tilby. Grotteturer og Arctic Kids er aktiviteter for hele familien!

Sjekk ut Arctic Kids: Arctic Kids er en litt annerledes festival der naturen gir de største forutsetningene og er rammen for hele festivalen. Den skal gi rom for læring, mestring og lek samtidig som arrangøren tilbyr råkule, ekte og spennende opplevelser.
Arctic Kids tilbyr en sommer versjon og en vinter versjon, Arctic Kids Sommer Festival og Arctic Kids Vinter Festival. Vinter festivalen arrangeres i forbindelse med skolens vinterferie og varer i 2-3 uker i februar/mars og sommer festivalen arrangeres i hovedsak i jule måned.

Fjellkysten Gjestehus, Tor Lyngmo. Adresse: Soløyveien 190, 9357 TENNEVOLL
post@fjellkysten.no – Mobil: +47 479 24 792