Tuddal Höifjeldshotel – i oldemors og oldefars ånd …..

… men samtidig nyskapende, sier dagens drivere – Einar Gurholt og samboeren Malin Torsdatter Abrahamsen. Einar er 4. generasjon.

I omtalen tatt inn i Telemarkshistorier sies det:
“Som i et eventyr, i en verden av gammel historie, ligger Tuddal Høyfjellshotel på solsiden av mektige Gaustatoppen. Bygget i nasjonalromantisk stil i siste del av 1800-tallet, er det et av Norges best bevarte trehotell når det gjelder både interiør og eksteriør.
Her er det nostalgi i hver krok, en atmosfære av de sjeldne og en ro som burde oppleves.”

NRK lagde en dokumentar – “Familiearven” da Einar arvet ett av Norges eldste høyfjellshotell. (Han serverer gjestene fireretters middag hver eneste dag, men som singel er han avhengig av foreldrenes hjelp. Den eneste måten han kan føre familiearven videre på, er å finne en kjæreste som vil drive hotellet sammen med ham. Finnes det noen som kan tenke seg et liv på fjellet?) Se “Familiearven” her.