Husfrua Gårdshotell har et dedikert og sjarmerende vertskap med mange ideer og sans for det kortreiste.

Husfrua Gårdshotell, Sakshaugvegen 44, Inderøy, Trøndelag

Ved minnesmerket til Aasmund Olavsson Vinje på Inderøya ligger Husfrua og troner høyt oppi åsen over Sakshaug gamle kirke.

Husfrua Gårdshotell drives nå av søstrene Cathrine Larsen (adjunkt) og Camilla Larsen (sykepleier) etter at de satset og forlot sine opprinnelige yrker. Interesse for mat og kultur, stor sans for hva Inderøya har å by på, samt gleden over å være i vertskapsrollen gjorde at de tok steget over til å drive Husfrua Gårdshotell sammen med eierne Lise og Per Magnus.

Matfilosofi
Husfrua serverer mat basert på lokale råvarer og gamle tradisjoner. Men Camilla og Cathrine har en matfilosofi som gjør at de ønsker å bruke så mye som mulig av produktene Inderøya har å by på som ost fra Gangstad gårdsysteri, Inderøy Gårdsbryggeri, Inderøy Brenneri på Berg gård, Inderøy Kaffebrenneri med Einun Skorem (3 ganger verdensmester i kokekaffe) og mye annet. I tillegg eksperimenterer de med smaker og lager spennende tilbehør med tilsetning av urter, bær, akevitt osv.

Sommeråpen kafé.
Dette er nytt av året 2022 og her kan du få kaffe, kaker og enkle lunsjretter. Kafeén er åpen tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag, 12.00-15.00.

Overnatting
Du kan overnatte enten i historiske omgivelser i trønderlånas 2. etasje, eller i moderne “gårdshus”/hytter på tunet. Til sammen har Husfrua ni soverom med totalt 20 sengeplasser.

Husfrua har sin egen Vinje-trøffel født av husfruesøstrene etter mye prøvesmaking og inspirasjon fra mer langreiste konfekter. De kom frem til en kortreist versjon av trøffelen. Den har Inderøy-honning, fløte fra Åsvang og sommerakevitt fra Berg gård, i tillegg til mørk sjokolade og til slutt rullet i kakao. Denne fødselen måtte jo krones med dåp av “barnet”.

Hvilken tilknytning har Vinje til Husfrua og Inderøya? Les om det her: «Her ser eg fagre Fjord og Bygdir»  – Aasmund Olavsson Vinje.

Les mer på www.husfrua.no